Goede doel

Het Diabetes Fonds is het nieuwe goede doel van de Ronde van de Stelling van Amsterdam. Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes te voorkomen en te genezen. Dit doen zij via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Met de donaties die binnenkomen bij de Ronde van de Stelling van Amsterdam zullen zij bijdragen aan nieuw onderzoek naar hersenziektes bij diabetes type 1 van Dr. Thomas van Sloten.

'Het voorkomen van hersenziektes is echt het allerbelangrijkste, in plaats van starten met behandelingen als die ziektes er al zijn. Dat is wat mensen met diabetes type 1 ook echt willen.'
 


Dr. Thomas van Sloten werkt als internist en onderzoeker in het UMC Utrecht. Het frustreert hem dat mensen met diabetes type 1 vaker hersenziektes hebben dan mensen zonder diabetes. Ziektes als dementie, beroerte en depressie hebben een enorme invloed op het dagelijkse leven van mensen met diabetes type 1 en hun naasten. Daarom is dr. Van Sloten extra gemotiveerd om te onderzoeken hoe deze hersenziektes ontstaan én in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Impact is enorm
Dr. Van Sloten ziet de angst van mensen met diabetes type 1 en de gevolgen ervan. 'Mensen met een hersenziekte gaan enorm achteruit qua gezondheid. Bijvoorbeeld iemand die na verloop van tijd minder goed kan denken en uiteindelijk dementie krijgt, of iemands leven die van de ene dag op de andere compleet verandert door een beroerte. Dat is iets wat mij aangrijpt en daarom wil ik als arts hersenziektes voorkomen bij mensen met diabetes.'

Geef jij ook om mensen met diabetes
Het uiteindelijke doel is dat er een behandeling komt om hersenziektes bij mensen met type 1 te voorkomen. Draag jij ook bij, zodat dr. Van Sloten dit belangrijke onderzoek kan starten?
Hoe kan jij helpen?
Bij je inschrijving voor de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam heb je de mogelijkheid om een vrijwillige donatie aan het Diabetes Fonds te doen. Je kiest zelf het donatiebedrag. Nog meer meer impact maken? Start dan een sponsoractie voor je deelname aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam.

Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor het Diabetes Fonds. Benader je familie, vrienden, kennissen en anderen en vraag ze jou te steunen. Zo krijgt jouw rit langs een ring van forten op zondag 2 juni nog meer betekenis. Sta je al ingeschreven en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard.