Goede doel

Het goede doel van de Ronde van de Stelling van Amsterdam is natuurorganisatie Landschap Noord-Holland. Als je in Noord-Holland woont is de natuur altijd dichtbij. Je vindt de 98 natuurgebieden van Landschap Noord-Holland in alle uithoeken van de provincie. Je kunt er wandelen, fietsen, varen, vogels kijken en heerlijk tot rust komen, alleen of met anderen. Landschap Noord-Holland is ook eigenaar van vijf forten van de Stelling van Amsterdam. Daar zorgt de natuurorganisatie ervoor dat de monumentale gebouwen in goede conditie blijven en beschermt zij de natuur in de omliggende gebieden.

Fiets je mee met de Ronde van de Stelling van Amsterdam? En wil je iets terug doen voor de prachtige natuur waar je langs fietst? Draag dan met jouw sportieve prestatie bij aan de natuur in Noord-Holland. 
Landschap Noord-Holland zet in op een broedwand voor de ijsvogel  
Boswachter Jeroen Engelhart weet het al lang. Het natuurgebied Aagtendijk is een prachtige natuuroase tussen de forten bij Beverwijk en Heemskerk. In dit smalle natuurgebied komen veel bijzondere bloemen en vogels voor. Ook de ijsvogel komt hier graag kleine vissen eten. In het gebied is genoeg voedsel, maar er zijn geen natuurlijke broedgelegenheden voor de ijsvogel. Een broedgelegenheid in de buurt van waar ijsvogel voedsel vinden, zorgt ervoor dat de ijsvogels hun jongen sneller en veiliger kunnen voeden.  Daarom wil boswachter Jeroen een speciale broedwand voor de ijsvogels plaatsen in het gebied.   

Steun je Landschap Noord-Holland met een donatie bij je inschrijving? Dan gaat boswachter Jeroen Engelhart met zijn vrijwilligers aan de slag om deze broedwand voor de ijsvogels te realiseren. 
 
Als dank ontvangen alle giftgevers een mail zodra de broedwand voor de ijsvogels af is.  Het is straks een fantastisch gezicht om te zien hoe de prachtige blauwe vogels in en uit de broedwand vliegen. Wie weet spot je zelf de ijsvogel in het natuurgebied Aagtendijk!