Goede doel

Wij mogen namens Landschap Noord-Holland 20 deelnemers die een vrijwillige donatie gedaan hebben uitnodigen om samen met boswachter Jeroen Engelhart op excursie te gaan door het gebied dat dankzij de bijdragen van onze deelnemers aangepakt gaat worden.

Heb jij als donateur onze e-mail ontvangen en wil je bij de excursie aanwezig zijn? Meld je dan aan via het onderstaande formulier.

De aanmelding is gesloten omdat de deelnemerslimiet bereikt is. Bedankt voor je interesse!

De Ronde van de Stelling van Amsterdam brengt de deelnemers door het weidse en groene landschap van Noord-Holland. Omdat de organisatie ook graag iets terugdoet voor de mooie natuur waar doorheen gefietst wordt, is natuurorganisatie Landschap Noord-Holland ook dit jaar het goede doel van het fietsevenement.
Landschap Noord-Holland
Natuurorganisatie Landschap Noord-Holland beheert 99 natuurgebieden in alle uithoeken van de provincie. Je kunt er wandelen, fietsen, varen, vogels kijken en heerlijk tot rust komen, alleen of met anderen. Landschap Noord-Holland is ook eigenaar van vijf forten van de Stelling van Amsterdam. Daar zorgt de natuurorganisatie ervoor dat de monumentale gebouwen in goede conditie blijven en beschermt zij de natuur in de omliggende gebieden.
Vrijwillige donatie
Dankzij de vrijwillige donaties van onze deelnemers hopen wij op zondag 11 juni een cheque met een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan boswachter Jeroen Engelhart. Tijdens de editie van 2022 hebben we € 843,- opgehaald. Kunnen we dat dit jaar overtreffen?
Maak kans op een excursie!
Na afloop van de Ronde van de Stelling van Amsterdam mogen wij namens Landschap Noord-Holland 20 deelnemers die een vrijwillige donatie gedaan hebben uitnodigen om samen met boswachter Jeroen Engelhart op excursie te gaan door het gebied dat dankzij de bijdragen van onze deelnemers aangepakt gaat worden.
Fiets mee voor de vogels
Dit jaar richten wij ons op een nieuw project van boswachter Jeroen Engelhart. Hij wil de natuuroase rondom Fort aan de Sint Aagtendijk in Beverwijk teruggeven aan de vogels. De plasdras die je hier vindt is door de hoeveelheid aan overjarig riet en de mooie plasdrasoevers het hele jaar door zeer aantrekkelijk voor vogels. Er groeit nu echter zoveel riet in het gebied dat vogels zoals de kluut, rietgors en kleine karekiet er niet meer naar voedsel kunnen zoeken.

Boswachter Jeroen Engelhart zal de vrijwillige donaties die deelnemers aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam bij hun inschrijving doen gebruiken om het gebied, met behulp van een ingehuurde aannemer, weer veilig en voedselrijk te maken voor vogels.

Foto van kleine karekiet door Hans Brinks.

Project editie 2022

Mooi bedrag opgehaald
Dankzij alle deelnemers die een vrijwillige bijdrage gedaan hebben, konden wij voor aanvang van de 2e editie een cheque met het mooie bedrag van € 843,- uitreiken aan boswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland.
Video plaatsing wand
Dinsdag 10 januari 2023 is de ijsvogelwand, die medegefinancierd is door de deelnemers van onze 2e editie, geplaatst. NH Nieuws was erbij en maakte deze reportage.
Volg Landschap Noord-Holland
Benieuwd naar alle projecten en werkzaamheden van Landschap Noord-Holland? Via Facebook delen zij veel leuke en interessante updates.