Verzorgingsposten

Langs de routes zijn diverse stempel- en verzorgingsposten ingericht. Na het ontvangen van je stempel kun je jouw bidon vullen met water. Ook staat er een uitgebreid aanbod aan ravitaillering voor je klaar. Op beide startlocaties is medische verzorging aanwezig. Onderweg kun je rekenen op medische verzorging van de mobiele Rode Kruis-posten.

Verzorgingsposten vanaf startlocatie Uitgeest

Afstand
Stempel- en verzorgingspost
Openingstijden
65, 120 en 170 km Fort bij Spijkerboor 08.00 - 14.30 uur
65 en 120 km Paviljoen Twiske 11.15 - 15.45 uur
120 en 170 km Bierderij Waterland 09.15 - 13.45 uur
170 km Fort bij Nigtevecht 11.00 - 15.45 uur
170 km UWTC Uithoorn 07.30 - 17.00 uur
170 km Wheelerplanet Spaarnwoude 08.30 - 16.00 uur
Alle afstanden Finish Fort aan den Ham Uitgeest Tot 17.00 uur

Verzorgingsposten vanaf startlocatie Uithoorn

Afstand
Stempel- en verzorgingspost
Openingstijden
65, 120 en 170 km Wheelerplanet Spaarnwoude 08.30 - 16.00 uur
65 en 120 km Amsterdamse Bos 10.00 - 16.15 uur
170 km Fort aan den Ham 07.30 - 17.00 uur
170 km Bierderij Waterland 09.15 - 13.45 uur
170 kmFort bij Spijkerboor08.00 - 14.30 uur
120 en 170 km Fort bij Nigtevecht 11.00 - 15.45 uur
Alle afstanden Finish UWTC Uithoorn Tot 17.00 uur
Oplaadpunten elektrische fietsen
Langs het parcours worden geen extra oplaadpunten voor elektrische fietsen ingericht. Hiervoor verwijzen we je naar www.oplaadpunten.nl. Hier vind je een actueel overzicht van oplaadpunten.
Medische ondersteuning
Er bevinden zich auto’s van het Rode Kruis op de route om je indien nodig te voorzien van medische ondersteuning. Ook is het Rode Kruis aanwezig op de start- en finishlocaties in Uitgeest en Uithoorn. Mocht je assistentie van het Rode Kruis nodig hebben op de route dan kun je bellen naar het noodnummer. Dit telefoonnummer staat op je stempelkaart en stuurbordje.
Technische ondersteuning
Op de route bevinden zich reparatiewagens van Fietsenmakers aan Huis. Als het door materiaalpech niet mogelijk is om verder te fietsen dan kun je contact met ze opnemen via het telefoonnummer dat je kunt vinden op je stuurbordje. Houd er rekening mee dat materiaalkosten in rekening gebracht worden.

Meer informatie

Fort aan den Ham
Fort aan den Ham in Uitgeest is een van de twee startlocaties van de Ronde van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Op Fort aan den Ham zijn 150 soldaten gelegerd geweest. In de periode werden de forten ingezet voor opslag van militaire goederen. Fort aan den Ham was het laatste fort wat gebruikt werd voor munitie-opslag. In 1995 kwam het fort leeg en heeft een groepje vrijwilligers een deal gemaakt met defensie om van het fort een museum te maken over de Stelling van Amsterdam. Sindsdien zijn zij bezig om het interieur van het fort zoveel mogelijk weer in de originele staat te brengen. Inmiddels is een groot deel van het fort weer ingericht zoals het tijdens de mobilisatie Eerste Wereldoorlog was. Hierin is het fort uniek binnen de Stelling!

Alleen Fort aan den Ham laat op deze schaal zien hoe de forten ingericht waren. Kortom: het fort is een bezoek met rondleiding door deskundige gidsen waard! Lees hier verder over Fort aan den Ham. 
UWTC Uithoorn
UWTC Uithoorn is een van de twee startlocaties van de Ronde van de Stelling van Amsterdam. De UWTC, Uithoornse Wieler Trainingsclub, is opgericht in 1935.
Website UWTC
Wheelerplanet Spaarnwoude
Wheelerplanet Spaarnwoude is een 3,3 km lange wieler- en skeelerbaan in Recreatiegebied Spaarnwoude. De baan, waarop regelmatig wedstrijden plaatsvinden, staat bekend als zeer snel.
Website Wheelerplanet
Fort bij Nigtevecht
Verscholen in het groen ligt Fort bij Nigtevecht aan een rustig weggetje bij het Amsterdam-Rijnkanaal midden in de natuur. Een unieke locatie tussen Abcoude en Nigtevecht midden in de natuur. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en maakt deel uit van diverse mooie wandel- en fietsroutes. Lees en leer hier meer over Fort bij Nigtevecht.
Fort bij Spijkerboor
Verscholen in het polderlandschap van de Beemster ligt het grootste fort van de Stelling van Amsterdam, Fort bij Spijkerboor. In het fort is veel te bekijken: munitiekamers, kanonnen en een gepantserd draaikoepelgeschut. Meer te weten komen over Fort bij Spijkerboor? Bekijk deze website.
Paviljoen Twiske
Even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Steek het IJ over en je vind een oase van rust in het prachtige natuurgebied  ‘t Twiske. Het wordt extra genieten als je tijdens jouw bezoek Paviljoen Twiske aandoet, waar je een heerlijke lunch of uitgebreid diner kunt nuttigen, maar waar je ook terecht kan voor een heerlijke Twiske burger of kipsaté. Uiteraard ben je ook welkom als je alleen een drankje wilt komen doen. Kortom; ga genieten in het paviljoen!
Kaasboerderij de Jacobs Hoeve
Op kaasboerderij de Jacobs Hoeve in Katwoude begon Henri Willig meer dan 45 jaar geleden met het maken van kaas. U kunt deze hoeve bezoeken voor een demonstratie over het ambacht. In de winkel vindt u een ruime keuze aan heerlijke kaasspecialiteiten en geschenken.
In de winkel van de Jacobs Hoeve vindt u een ruim assortiment eigengemaakte kazen. Naast naturelkaas kunt u ook proeven van de schapen- en geitenkaas, die in vele smaken verkrijgbaar zijn, zoals fenegriek, hot & spicy en pesto. Lekker voor thuis of om cadeau te geven. Onze medewerkers zijn graag bereid u te adviseren. In de winkel vindt u ook een ruime selectie souvenirs en andere typisch Nederlandse lekkernijen, zoals stroopwafels en chocolade. De meerderheid van onze kazen zijn reeds voorverpakt en passen perfect in cadeaupakketten, omdat de kazen makkelijk enige tijd buiten de koeling kunnen.
Amsterdamse Bos
Lees meer over het Amsterdamse Bos op de website.