Verzorgingsposten

Langs de routes zijn diverse stempel- en verzorgingsposten ingericht. Na het ontvangen van je stempel kun je jouw bidon vullen met water. Ook staat er een uitgebreid aanbod aan ravitaillering voor je klaar. Op beide startlocaties is medische verzorging aanwezig. Onderweg kun je rekenen op medische verzorging van de mobiele Rode Kruis posten. 

Verzorgingsposten start Uitgeest

Afstand
Stempel- en verzorgingspost
Openingstijden
65, 120 en 170 km Fort Spijkerboor 8.30 - 14.30 uur
65 en 120 km Paviljoen Twiske 11.30 - 16.00 uur
120 en 170 km Kaasboerderij de Jacobs Hoeve, Katwoude 9.30 - 14.30 uur
170 km Fort aan de Ossenmarkt, Weesp 11.00 - 16.00 uur
170 km UWTC Uithoorn 8.00 - 17.00 uur
170 km Fort Hoofddorp 8.30 - 16.00 uur
170 km Wheelerplanet Spaarndam 9.00 - 16.30 uur
Alle afstanden Finish Uitgeest Tot 17.00 uur

Verzorgingsposten start Uithoorn

Afstand
Stempel- en verzorgingspost
Openingstijden
65, 120 en 170 km Fort Hoofddorp 8.30 - 16.00 uur
65, 120 en 170 km Wheelerplanet Spaarndam 9.00 - 16.30 uur
65 en 120 km Amsterdamse Bos 11.15 - 16.00 uur
170 km Fort aan den Ham, Uitgeest 8.00 - 17.00 uur
170 km Kaasboerderij de Jacobs Hoeve, Katwoude 9.30 - 14.30 uur
120 en 170 km Fort aan de Ossenmarkt, Weesp 11.00 - 16.00 uur
Alle afstanden Finish Uithoorn Tot 17.00 uur
Oplaadpunten elektrische fietsen
Langs het parcours worden geen extra oplaadpunten voor elektrische fietsen ingericht. Hiervoor verwijzen we je naar www.oplaadpunten.nl. Hier is een actueel overzicht van elektrische oplaadpunten en ook kun je via deze site een handige app downloaden.​​​​
Medische ondersteuning
Er bevinden zich auto’s van het Rode Kruis op de route om je indien nodig te voorzien van medische ondersteuning. Ook is het Rode Kruis aanwezig op de start/finish locaties in Uitgeest en Uithoorn. Mocht je assistentie van het Rode Kruis nodig hebben op de route dan kun je het bellen naar het noodnummer. Dit telefoonnummer staat onder andere op je stuurbordje geprint.
Technische ondersteuning
Op de route bevinden zich reparatiewagens van Fietsenmakers aan Huis. Wanneer het door materiaalpech niet mogelijk is om verder te fietsen dan kun je contact opnemen met fietsenmakers aan huis via het telefoonnummer wat je kunt vinden op je stuurbordje. Houd er rekening mee dat materiaalkosten in rekening gebracht worden. Zorg er voor dat je fiets in goede technische staat verkeert wanneer je van start gaat bij dit evenement.

Meer informatie

Fort aan den Ham
Fort aan den Ham is één van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Op Fort aan den Ham zijn 150 soldaten gelegerd geweest. In de periode werden de forten ingezet voor opslag van militaire goederen. Fort aan den Ham was het laatste fort wat gebruikt werd voor munitie-opslag. In 1995 kwam het fort leeg en heeft een groepje vrijwilligers een deal gemaakt met defensie om van het fort een museum te maken over de Stelling van Amsterdam. Sindsdien zijn zij bezig om het interieur van het fort zoveel mogelijk weer in de originele staat te brengen. Inmiddels is een groot deel van het fort weer ingericht zoals het tijdens de mobilisatie Eerste Wereldoorlog was. Hierin is het fort uniek binnen de Stelling! Alleen Fort aan den Ham laat op deze schaal zien hoe de forten ingericht waren. Kortom: het fort is een bezoek met rondleiding door deskundige gidsen waard!

Lees hier verder over Fort aan den Ham. 
Luchtoorlog Museum Icarus et Mars
De luchtstrijd boven Europa in de periode 1939-1945 lag ten grondslag aan de overwinning van de geallieerde legers en het beëindigen van de tweede wereldoorlog. Luchtoorlog museum Icarus et Mars 1940-1945 verricht onderzoek naar deze luchtstrijd. De resultaten van deze onderzoeken worden in het museum van de stichting tentoongesteld. Gebeurtenissen, zoals het neerstorten van een vliegtuig worden aan de hand van onderdelen, foto’s, documenten en teksten belicht. 

Het museum, gevestigd in een oude bomvrije munitiemagazijn, is voor deelnemers aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam gratis toegankelijk bij aankoop van een consumptie of voor 1 euro te bezoeken tijdens het evenement.
Kaasboerderij Jacobs Hoeve
Bezoek de koeien en proef de overheerlijke Henri Willig kazen van Kaasboerderij Jacobs Hoeve tijdens de Ronde van de Stelling van Amsterdam. Als je deelneemt aan de 120 km vanuit Uitgeest of de 170 km kom je langs de verzorgingspost Kaasboerderij Jacobs Hoeve in Katwoude. Neem de tijd om één van de vele ambachtelijke kazen te proeven, krijg een rondleiding door de stal vol met Jersey koeien of scoor een mooi kaascadeau in de cheese farm store. Wil je meer weten over Kaasboerderij Jacobs Hoeve? Klik dan hier.
Paviljoen Twiske
Even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Steek het IJ over en je vind een oase van rust in het prachtige natuurgebied  ‘t Twiske . Het wordt extra genieten als je tijdens jouw bezoek Paviljoen Twiske aandoet, waar je een heerlijke lunch of uitgebreid diner kunt nuttigen, maar waar je ook terecht kan voor een heerlijke Twiske burger of kipsaté. Uiteraard ben je ook welkom als je alleen een drankje wilt komen doen. Kortom; kom genieten in ons paviljoen!
Fort van Hoofddorp
Niet alleen als bestanddeel van de Stelling, maar ook in vergelijking met andere forten uit de linie, is Fort van Hoofddorp een bijzonder voorbeeld van militaire bouwkunst. Het is één van de forten met vrijstaande hefkoepelgebouwen, gebouwd tussen 1895 en 1907.

Het forteiland in Hoofddorp heeft tussen 2018 en 2020 een grootschalige renovatie ondergaan. Met de renovatie en herbestemming is het forteiland door Stichting Fort van Hoofddorp gered van het verval en getransformeerd tot een unieke ontmoetingsplek met ruimte voor horeca, culturele én educatieve activiteiten. Tijdens de Ronde van de Stelling van Amsterdam kun je tijdens de 65, 120 en 170 km vanuit Uithoorn genieten van een welverdiende pauze bij verzorgingspost Fort van Hoofddorp. 

In september staan de deruen van het Fort van Hoofddorp open en bieden zij een divers programma rondom het fortenfestival (4 en 5 september) en Open Monumentendag (11 september). Klik hier voor het programma, meer informatie, aanmelden en reserveren. 

Lees hier meer over Fort van Hoofddorp