Routes

Bij de Ronde van de Stelling van Amsterdam kies je uit een route van 65, 120 of 170 km en of je in Uitgeest of Uithoorn start en finisht. De routes met een historisch tintje bieden je een onvergetelijke fietservaring. De routes nemen je mee door het weidse en groene waterlandschap in en om Amsterdam. Over de liniedijken en langs forten, sluizen en vestingsteden.

Door te werken met starttijden zorgen we voor voldoende spreiding op de routes waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over drukte onderweg. Op naar een gezellige fietsdag!

Routes 65 km

Ontdek het hart van de Stelling van Amsterdam
De 65 km-route laat jou op boeiende wijze kennismaken met de kern van de Stelling van Amsterdam. Vanuit de startlocatie leidt de route je langs de imposante forten en verdedigingswerken die dit UNESCO Werelderfgoed vormen. Je fietst langs pittoreske landschappen, door schilderachtige dorpjes en langs historische waterwegen.
Route van 65 km vanuit Uitgeest
Je start bij Fort aan den Ham in Uitgeest en zet, met een route langs diverse forten, koers richting Purmerend. De kilometers door Het Twiske laten je ontsnappen aan de hectiek van de stadse omgeving. Je bent hier heerlijk omringt door het groen van dit recreatiegebied. Langs kronkelende wegen baan je je een weg door een eeuwenoud polderlandschap. Door deze 65 km-route te fietsen blijf je aan de noordkant van het Noordzeekanaal en passeer je Fort Zuidwijkermeer, Fort aan de Sint-Aagtendijk, Fort bij Veldhuis en je finisht weer in Uitgeest, bij Fort aan den Ham.
Route van 65 km vanuit Uithoorn
De start vindt plaats bij UWTC Uithoorn. Via de Westeinderplassen rijd je in de richting van Fort bij Aalsmeer. Vervolgens passeer je Fort van Hoofddorp, het Haarlemmermeerse Bos, Fort bij Vijfhuizen en Fort bij de Liebrug, waar je kunt genieten van een welverdiende pauze. We steken het Noordzeekanaal daarna net niet over, maar vervolgen de route door de weilanden van Spaarnwoude Park. We eindigen de route langs de kop van de Bosbaan, waar in het weekend van zondag 2 juni de roeiwedstrijd Koninklijke Holland Beker gehouden wordt. Je fietst langs de Grote Poel en door Amstelveen terug naar de finish bij UWTC Uithoorn.
 

Routes 120 km

Verken de uitgestrekte Stelling van Amsterdam
Onze routes 120 km zijn geschikt voor iedereen die meer willen ontdekken dan bij de 65, maar voor wie 170 km fietsen net even teveel is. De 120 km breng je verder langs het uitgestrekte historische verdedigingswerk, waarbij je langs diverse forten en sluizen komt. Je doorkruist landelijke gebieden waar je kunt genieten van de rust en de schoonheid van het landschap.
Route van 120 km vanuit Uitgeest
Vanaf de start bij Fort aan den Ham in Uitgeest fiets je eerst richting, en door, Volendam en Monnickendam, langs het Markermeer en het IJmeer. Via de Poort van Amsterdam fietsen we richting het noorden van Amsterdam. Je fietst door het Ilperveld, een uitestrekt en fraai watergebied. Ook als je 120 km fietst heb je een tussenstop in Het Twiske. Laat je omringen door een schitterend polderlandschap. Dit wil je niet missen.
Route van 120 km vanuit Uithoorn
Na de start bij UWTC in Uithoorn fiets je langs de Grote Poel in Aalsmeer. Hier splitst de 120 km zich van de 65 km-route. Je fietst een prachtig stuk langs de Amstel, de Ouderkerkerplas en de Gaasperplas. Je blijft in de buurt van het water: van Driemond fiets je langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nigtevecht. Na een historische pauze bij Fort bij Nigtevecht vervolg je de route langs het Gein naar de Vinkeveense Plassen. Je blijft langs water fietsen tot aan Fort Waver-Amstel. Bij UWTC Uithoorn eindigt jouw mooie tocht van 120 km.
 

Route 170 km

The Full Experience: de ultieme Stelling van Amsterdam-ervaring
Voor alle ervaren fietsers. Voor iedereen die een uitdaging zoekt. Voor alle liefhebbers die een dag willen genieten. Een schitterende ronde van 170 km. Deze route brengt je langs een uitgebreide selectie van de meest indrukwekkende forten en verdedigingswerken van de Stelling van Amsterdam.

Je verkent de vele gezichten van dit historische erfgoed, terwijl je geniet van de prachtige omgeving en het gevarieerde landschap. Langs de route kom je langs hoogtepunten als de Schellingwouderbrug en Westbatterij bij de monding van de Vecht in Muiden. Je steekt het Noordzeekanaal over en fietst langs alle pittoreske dorpjes die de Stelling van Amsterdam kleur en een uniek karakter geven.

Je kunt starten bij Fort aan den Ham in Uitgeest of bij UWTC in Uithoorn. De route is voor fietsers van beide start- en finishlocaties hetzelfde.
 
Le Champion Cycling Club
Ben je al lid van de Le Champion Cycling Club op Strava? Hier blijf je op de hoogte van onze fietsevenementen en kom je in contact met andere fietsers.