Routes

Bij de Ronde van de Stelling van Amsterdam op zondag 2 juni heb je de keuze uit 3 afstanden over verschillende routes. Ga voor een rit van 65, 120 of 170 km en start in Uitgeest of Uithoorn. Door te werken met starttijden zorgen we voor voldoende spreiding op de routes waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over drukte onderweg.

De routes nemen je mee door het weidse en groene waterlandschap in en om Amsterdam. Over de liniedijken en langs forten, sluizen en vestingsteden. De langste afstand, 170 km, gaat over de volledige linie en passeert alle 46 forten die de stelling rijk is. Ook moderne waterwerken zoals de Liniebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal zijn opgenomen in de route.

Let op: de routekaart geeft een goed beeld van de routes die we op zondag 2 juni fietsen, maar de loaties van de verzorgingsposten zullen nog gewijzigd worden. We verwachten de nieuwe routekaart in april te publiceren.
Hollandse Waterlinies
De Stelling van Amsterdam vormt samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie de Hollandse Waterlinies. De Stelling van Amsterdam werd al in 1996 UNESCO Werelderfgoed. In juli 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie daaraan toegevoegd. Samen zijn ze nu UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.
Le Champion Cycling Club
Ben je al lid van de Le Champion Cycling Club op Strava? Hier kun je het hele jaar door de competitie aangaan met andere fietsers in ons clubklassement.